Resepi:
- Daging tu saya perapkan dengan garam, gula, sos tiram, stok ayam selama 6 jam. Kemudian di grill...
- Untuk kentang lecek : kentang direbus hingga empuk (buh garam dan gula skit semasa merebus). Kemudian dilenyek dan masukkan susu segar.
- Rebus dan toskan brokoli. Brokoli saya rebus dengan sedikit garam dan minyak.
- Untuk sos cendawan : tumiskan bawang besar yang didadu, masukkan 2 sd bsr tepung gandum yang dibancuh dengan segelas air. Kacau rata, masukkan hirisan cendawan, sos tiram, sesudu kecil kicap manis, stok ayam dan lada hitam. Perasakan dengan garam dan gula.
| Sos cendawan |
| Brokoli yang dah kurang segar...hehehe |
Semua ni saya tak guna mentega.. sebabnya Mr Hubby tak suka... Tumis guna minyak masak biasa je lar...


No comments:
Post a Comment