Saya google resepi ni dan terjumpa dalam satu blog...
Bahan:
1 cwn tepung gandum
6 biji telur kuning
1st esen vanila
6 biji putih telur
1/2 Cwn gula
Gula aising + penapis untuk dusting atas fingers
cara-cara
1. pukul 6 bj telur puthi dgn gula sampai putih.( meringue ) asingkan....
2. pukul telur kuning bersama 1/2 cwn gula sampai kembang. tambah esen vanila...
3. masukkan kuning telur yg telah dipukul kedalam meringue...kaup balik sampai sebati...
4. masukkan tepung sedikit demi sedikit ke dalam bancuhan tadi...adunan ni lembut
5. masukkan ke dlm piping bag....picit adunan spt jejari sepanjang lbh kurang 2 - 3 inci...jarakkan...
6. panaskan oven sblm bakar pada suhu 200...lbh krg 20 min
* resepi asal ada cream of tartar, jejari tu ditabur gula halus sblm dan slps di bakar...
Tapi...
kadang-kadang saya buat dalam bentuk kek..
No comments:
Post a Comment