Pages

Wednesday, December 7, 2011

Egg Benedict

Juadah untuk breakfast, tetapi kalau dah teringin petang-petang pun boleh makan...

Egg Benedict


Roti Sandwish
telur

garam, gula, lada hitam
keju ceddar


cara-cara:

  1. sediakan bekas yang melengkung seperti mangkuk. Tadi saya guna aluminium foil yang dibentukkan seperti mangkuk. 
  2. Sapukan butter atau marjerin pada roti dan letakkan dalam bekas. Guna sekeping atau dua pun memadai.
  3. pecahkan telur. ikut suka berapa biji.
  4. taburkan garam, gula, lada hitam.
  5. Hiris keju halus dan tanurkan di atasnya.(apa-apa keju pun boleh)
  6. bakar dalam oven dengan suhu 180 c selama lebih kurang 10 - 15 min.
  7. Boleh dihidangkan bersama salad, tomato dan timun.
Egg Benedict



Baru buat tadi

No comments:

Post a Comment